MOVEMENT FYSIO

Movement Fysio kan zorgen voor ruimte voor herstel en groei. Het menselijk lichaam is trainbaar tot aan het einde. Dus ben je tussen de 16 en de 96 jaar, wil je je graag minder pijnklachten, je beter kunnen bewegen en/of je fitter voelen dan is Movement Fysio geschikt voor jou.

Door de opleiding fysiotherapie en de daarna gevolgde specifieke cursussen is Rob van den Eshof geschikt voor mensen met (chronische) pijnklachten en bewegingsbeperkingen in nagenoeg het hele lichaam.
Voor het gemak wordt er onderscheid gemaakt in drie oorzaken van de klachten. Dit verschil wordt gemaakt, omdat er drie verschillende manieren van behandelen als basis gebruikt worden.

Hierbij is het vooral het optimaliseren van de beweeglijkheid van het aangedane gewricht en de gewrichten eromheen. Verder is uitleg over de normale fysieke hersteltijd een belangrijk onderdeel. Het lichaam zal zichzelf (volledig) herstellen.

Heel kort door de bocht; het lichaam wordt niet meer gebruikt waar deze voor ontworpen/naar gevormd is. De algemene fitheid van de weefsels (spieren/pezen/gewrichten/…) is in kwaliteit afgenomen en de beweegmanier is veranderd waardoor overbelasting veel eerder ontstaat. Dit in combinatie met een afgenomen hersteltijd geeft klachten. Het optimaliseren van de beweeglijkheid en de kwaliteit van de weefsels in combinatie met bewegen zoals het lichaam behoort te bewegen is de basis van deze behandelmethode.

Pijnklachten en vermoeidheidsklachten blijven aanwezig doordat het lichaam niet in staat is of wordt gesteld om te herstellen. Hierbij is het herstellen van het zelf herstellend vermogen van het lichaam de basis. Advies en coaching over waar het lichaam zich bevindt in de tijd en “training” om het lichaam te reconditioneren. Het lichaam moet eerst weer kunnen herstellen en daarna ook weer getraind worden om weer sterk genoeg te zijn voor het dagelijks leven.

Voor deze drie oorzaken worden verschillende behandeltechnieken ingezet. Graag leg ik je in een persoonlijk gesprek uit wat de specifieke mogelijkheden zijn.

Waar is Movement Fysio niet geschikt voor.
Movement Fysio is minder geschikt voor de eerste fases van revalidatie na een nieuwe knie (TKP*), nieuwe heup (THP*) en herseninfarct (CVA). Lymfedrainage en fysiotherapie voor kinderen worden niet gedaan. Ook worden er geen beweegprogramma’s aangeboden. Voor deze klachten kunt u het beste terecht bij een nabijgelegen bevriende fysiotherapiepraktijk.

*: wanneer het herstel (ernstig) vertraagd is dan kan Recraft wel uitkomst bieden. In deze gevallen is er namelijk veel expertise in huis aanwezig.

TARIEVEN 2021:

Intake o.b.v. 45 minuten : €55,-
Doel: Het verder uitzoeken van de oorzaken van de klacht(en) en onderliggende persoonlijke doelstelling(en) (wat wil je weer kunnen wat door de klacht(en) verhinderd wordt). Hierbij kunnen vragenlijsten en meetinstrumenten ingezet worden om startmoment te bepalen. Verder wordt er besproken wat er nodig is om de doelstelling(en) te behalen.

Uitkomst: start van het specifieke en doelgerichte traject.

Alle actuele tarieven vind je hier.

Voordelen (sport)fysiotherapie bij Movement Club 033

Al meer dan 13 jaar ervaring als sportfysiotherapeut met een pro-actieve benadering. Samen met de (sport)fysiotherapeut én personal trainer een plan van aanpak. Snelle communicatie en nauwe samenwerking tussen (sport)fysiotherapeut, personal trainer en de klant. Actief revalideren door middel van unieke sport- en behandelruimte en faciliteiten.

CONTACT OPNEMEN

MAAK KENNIS MET MOVEMENT FYSIO