EFT COACHING

EFT is ontwikkeld door Gary Craig, die op zijn beurt de basisprincipes weer leerde van Roger Callahan. Hij was de eerste die een reguliere psychologische behandeling combineerde met kennis uit de acupunctuur. Gary Craig ontwikkelde de aanpak verder tot EFT: een mix tussen cognitieve therapie/NLP en acupressuur. De nuchtere Westerse aanpak gecombineerd met duizenden jaren oude wijsheid uit het Oosten, wat een zeer effectieve mix blijkt te zijn.

EFT gaat er vanuit dat emoties het gedrag bepalen en het lichaam en de psyche beïnvloeden. Door de negatieve emotie of het nare gevoel op te zoeken (wat een stressreactie geeft) en op dat moment acupressuur toe te passen door zachtjes kloppen op het lichaam, wordt de ontspanningsreactie in het lichaam geactiveerd. Het lichaam kan niet én een stressreactie én een ontspanningsreactie tegelijkertijd uitvoeren, en zal uiteindelijk voor de ontspanning kiezen. De stressreactie en daardoor de negatieve emotie doven uit. Negatieve emoties, nare herinneringen of spanning ontladen zich. Een positieve denkwijze ontstaat dan als vanzelf, waarbij de kennis uit de NLP (neurolinguistisch programmeren) gebruikt wordt om deze te stimuleren. Op deze manier wordt de basis van een heel bouwwerk van stresspatronen, negatieve emoties, negatieve denkpatronen en ineffectief gedrag ontrafeld, wat leidt tot een blijvende verandering. Na de behandeling is een trauma of stressvolle gebeurtenis veranderd naar een herinnering zonder emotionele lading.

EFT is een behandeling waar voelen en ontladen van emoties centraal staat. Het is dus geen praattherapie zoals je bij een psycholoog of psychotherapeut kunt krijgen. Mensen die langdurig praattherapie hebben gehad zonder blijvend of afdoende resultaat, ervaren EFT vaak als een verademing omdat niet opnieuw alles in detail verteld hoeft te worden. EFT is ook zeer geschikt voor mensen die van nature geen praters zijn, maar wel hun negatieve gevoelens/emoties willen aanpakken.
* niet te verwarren met Emotionally Focussed Therapy, wat iets totaal anders is.

“Ik hoorde van EFT via een vriendin. Het ging in mijn geval vrij snel. Door het directe vertrouwen en de veiligheid die ik voelde bij Elianne, voelde ik mij vrij om direct in mijn heftigste ervaringen te duiken. Wat normaal zo moeilijk leek, kon ik op deze manier ineens heel goed bij mijn gevoel en ook in de herinnering stappen om het zo op te ruimen (waar ik jarenlang ver weg van was gebleven). De sessies hebben mij rust gebracht, minder gepieker en ik voel mij nu dichterbij mezelf.”
Nursen, 35 jaar

EFT is geschikt voor veel mensen en heel veel soorten klachten. Het kan alle klachten die verbonden zijn met stress, negatieve emoties en een negatief gevoel aanpakken. Daardoor werkt EFT bij klachten op het lichamelijke, emotionele, psychische en gedragsmatig vlak. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

⦁ Boosheid, frustratie, irritatie
⦁ Weggestopte emoties
⦁ Angst (zoals voor autorijden en presentaties geven, faalangst)
⦁ Fobieën (zoals voor spinnen, naalden, bloed)
⦁ Verdriet en rouw
⦁ Negatief zelfbeeld, negatief denken
⦁ Onzekerheid
⦁ Trauma’s
⦁ Stress, burn-out, depressieve klachten
⦁ Slapeloosheid
⦁ Verslavingen
⦁ Gewichtsproblemen
⦁ Chronische vermoeidheid
⦁ Chronische pijnklachten

EFT kan als enige behandeling worden toegepast, maar het kan ook heel goed gecombineerd worden met andere behandelingen en ondersteunend werken daaraan. Immers, met EFT kan alles wat het stresssysteem activeert aangepakt worden. Als jouw behandeling voor stress zorgt bijvoorbeeld, dan kan EFT ervoor zorgen dat je jouw behandeling zonder verdere stressreacties kunt vervolgen. Het ondergaan van een behandeling zonder stress verhoogt de effectiviteit ervan en versnelt je herstel. Maar het helpt ook om de beperkingen van een chronische ziekte of ongeval echt te kunnen accepteren, waardoor je je kwaliteit van leven verbetert.

Ik werk in principe alleen met personen die in de basis psychisch gezond zijn. Ook overspannenheid, burn-out en depressieve klachten kan ik goed behandelen. Deze diagnoses worden te vaak als op zichzelf staande ziekte gezien, maar eigenlijk is het een complex van klachten die ontstaan zijn door chronische stress bij gezonde personen.
Zoveel mogelijkheden, dat lijkt te mooi om waar te zijn? Ik begrijp je scepsis, die had ik zelf ook. Als arts laat ik me niet zomaar overtuigen, lees mijn verhaal. Daarbij zal ik nooit beweren dat je alle ziektes en aandoeningen volledig kunt genezen met EFT, er zijn ook biologische grenzen waarmee we gewoon te maken hebben. Maar ik durf wel te beweren dat je je levenskwaliteit verbetert als je je stress en negatieve emoties en gevoelens rondom je ziekte of aandoening oplost. Mocht je twijfelen, maak dan vooral gebruik van mijn aanbod voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ik ben bij Elianne gekomen via een vriendin. Ik kwam bij haar met burn-outklachten en heb binnen 3
sessies 1 van de reden kunnen achterhalen en oplossen van mijn geprogrammeerde gedrag die tot
de burn-out geleid hebben. Ik kan één ieder aanraden die vastloopt bij ‘reguliere’ therapie de EFT
methode te gaan bewandelen. Ik heb Elianne ervaren als zeer meelevend en als iemand met veel
mensenkennis en inzicht.
Carina van Dam

Mensen voelen zich het beste als zij zelf hun balans kunnen houden.
Je balans houden lijkt zo simpel: breng je draagkracht in verhouding met je draaglast en houd dat zo. Maar, het leven is lang niet altijd zo simpel. We worden de hele dag door uit balans gebracht en hoe je je daarvan herstelt, leer je meestal niet op school.
Ben je langdurig(er) uit balans dan ontstaat stress, wat vervolgens weer leidt tot  gezondheidsproblemen. Het maakt niet uit of je kort ziek wordt of langdurig of chronisch, hevig of mild, fysiek of mentaal, of ‘alleen maar’ niet lekker in je vel zit. Verstoring van je balans is de basis van heel veel klachten en problemen.
Balanceren is een kunst. Stel je maar een evenwichtskunstenaar voor, die over een koord loopt met een lange stok in z’n handen. Die rent niet over het touw heen, maar bij elke voetbeweging zie je hem met volle aandacht zoeken naar een nieuw evenwicht met hulp van de stok.
Zoals bij elke kunst onder de knie krijgen geldt, helpt het om een coach te hebben die je de weg wijst, je een spiegel voorhoudt, je inzicht geeft in blokkerende stress- en gedragspatronen en je helpt om die blijvend te doorbreken. Ik zie mezelf als jouw coach, die je met EFT helpt om jouw balans te hervinden en jezelf definitief te bevrijden van blokkerende en ziekmakende patronen. Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem contact met me op!

Ik kwam bij Elianne vanwege eerder opgelopen trauma’s die door bepaalde triggers steeds bleven terugkomen en mijn leven en relaties met andere mensen verstoorden. Elianne heeft me in één sessie geleerd hoe ik EFT bij mezelf kan toepassen. Ik heb nu een manier om zelf traumagerelateerde gevoelens op te lossen. Door deze weg te kloppen sta ik veel prettiger in het leven.
Jaap, 33 jaar

Tijdens een intakegesprek van 1 uur laat ik je ervaren wat EFT is en wat het met je doet. Ik leer je het EFT basisprotocol en je kunt dus direct na de intake al zelf aan de slag met EFT!

Verder verhelder ik je hulpvraag en vertaal deze samen met jou naar een haalbaar doel. Zodoende kunnen we elke sessie ‘meten’ hoever je bent. Ook maak ik een inschatting van het aantal sessies wat je nodig hebt, maar soms duurt het langer en soms korter. Ieder persoon heeft z’n eigen proces van oplossing en herstel en bij ieder gaat dit in eigen tempo. Ook hangt de snelheid van het resultaat af of je thuis aan de slag gaat met EFT of niet. Hoe meer je er zelf mee werkt, hoe sneller het gaat en hoe minder sessies je dus nodig hebt.
Je betaalt per sessie en per keer kun je aangeven of je ermee wilt stoppen of een nieuwe afspraak wilt maken. Je zit dus nergens aan vast! Voor een optimaal resultaat is het natuurlijk wel handig dat je pas stopt als je je doel bereikt hebt.

Mijn tarief voor een sessie van 1 uur is € 150,-, vrijgesteld van BTW. Mijn behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars, maar zijn wel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting omdat ik arts ben. De voorwaarden voor aftrek kun je vinden op de site van de belastingdienst.

CONTACT OPNEMEN

MAAK KENNIS MET MOVEMENT